"Korszerű eszközöket válogattunk össze fogászatunkon, hogy képesek legyünk hatékonyan, rövid idő alatt szép, tartós, jó minőségű munkát végezni. Folyamatosan fejlesztjük eszközparkunkat ,hogy még jobbak lehessünk! "

Medit I700 intraoral scanner a Szekszárdi Mosolyrendelő fogászaton.

Digitális szkenner

Fogászatunk az elsők között vezette be Szekszárdon a digitális technológiát. A Mosolyrendelőben a MEDIT I700 típusú szkennert használjuk digitális lenyomat készítésre. Ezzel a készülékkel 5-20 perc alatt 11 μm pontossággal készítjük el a lenyomatot. A hajszál átmérője 50-200 μm! A lenyomatvétel nem jár öklendezéssel, hasonlít a motoros fogkefével történő fogmosásra. Az elkészült digitális lenyomatot azonnal küldjük a fogtechnikai laboratóriumba, ahonnan 1 napon belül érkezik az ideiglenes, 1 héten belül pedig a végleges fogpótlás. Fogorvosaink ezzel a technológiával rendkívül pontosan, illeszkedő fogpótlást készítenek.

A szekszárdi Mosolyrendelő fogorvosa ezzel a berendezéssel készíti prémium gyökérkezeléseit

Gyökértágító

Gyökértágító géppel végzik fogorvosaink a gyökércsatornák tágítását, tisztítását. A gép használatával képesek a beszűkült vagy hajlott gyökércsatornák pontos, alapos teljes hosszban való tisztítására is . A gép segítségével gyökérkezeléseinket gyorsan, nagy sikerességgel végezhetjük.

Röntgen és ct

A pontos fogászati diagnózis felállításának elengedhetetlen eszközei rendelőnkben a NewTom Go 2D/3D CT és panoráma röntgen berendezés. A készülék mind CT (121μSv), mind panoráma röntgen (5-9μSv) módban nagyon alacsony sugárterhelés mellett képes jó minőségű felvétel készítésére.

Az egy évi természetes eredetű sugárterhelés Magyarországon 3 mSv azaz 8.2 μSv/nap  (Országos Atomenergia Hivatal).

Egy panoráma röntgen felvétel egy napnyi, míg egy CT felvétel 15 napnyi természetes eredetű sugárterhelésnek felel meg.

Fogorvosaink egy-egy fog felvételére a Dentsply Sirona Heliodent Plus intraorális röntgen berendezést használják.

Fogászati CT és röntgen Dr Bács Laura fogászat Szekszárd
HELBO lézer készülék elérhető kezelés a szekszárdi Mosolyrendelő fogászatán.

Szoftlézer

A Mosolyrendelő a kezdetek óta szorosan együttműködik a német Bredent vállalattal. Az általuk szállított  HELBO szoftlézer készüléket a szájüreg különböző gyulladásos betegségeinek kezelésére használjuk. Tipikusan fogíny gyulladáskor, gyökérkezeléskor, szájsebészeti beavatkozáskor a gyulladt szövetállomány gyógyulását segíti. Meglepően jó eredményt érnek el fogorvosaink a használatával.

Quick sleeper, akár fogankénti érzéstelenítés zsibbadás nélkül a Mosolyrendelő fogászaton Szekszárdon

Érzéstelenítés

Fogászatunkon nagy hangsúlyt fektetünk a fájdalom mentes kezelés biztosítására. A  hagyományos (zsibbasztásos) érzéstelenítés mellett a QuickSleeper5 készülékkel gyors, akár fogankénti érzéstelenítésre is képesek vagyunk. Mikroprocesszoros vezérlése a minimálisan szükséges mennyiségű érzéstelenítőszert adagolja. Nincs zsibbadás, nem kell várni, a fogorvos azonnal megkezdheti a kezelést. Távozás után, ha nincs egyéb kizáró ok, közvetlenül lehet enni, inni.

További lehetőségek